Prošetajte po Dinjevcu putem Googlovog servisa

• Dinjevac •

subota, 21. siječnja 2012.

LOVCI I VIROEXPO 2012 !!


     
  17-ti međunarodni sajam gospodarstva,   poduzetništva i poljoprivrede, Viroexpo 2012-te obilježen je rekordnim brojem učesnika. Virovitica, županija Virovitičko - podravska, regija pa i daleko šire, mogu biti ponosni, jer na ovom među narodnom sajmu bilježimo, stalni trend povećanja kako učesnika tako i izlagača. Na ovo godišnjem sajmu učestvuje 20 stranih država i kao domaćin Republika Hrvatska 21. država, sa preko 750 izlagača.  Viroexpo jedan je od tri najveća međunarodna sajma u Lijepoj našoj.

    Svakako treba napomenuti, da su svoj obol ovom međunarodnom sajmu, dale i brojne lovačke Udruge, sa područja Virovitičko - podravske županije. Od 28 lovačkih Udruga sa područja županije, danas je njih 24 učestvovalo u pripremanju svojih lovačkih delicija.

    Također treba napomenuti, da su sa područja općine Pitomača učestvovale tri lovačke Udruge i to: L.U. Fazan iz Pitomače, L.R.U. HVIDRA, također iz Pitomače te L.U.Fazan iz Starog Gradca. Sve lovačke Udruge su pripremale lovački specijalitet - lovački gulaš.  A bilo je i specijaliteta na tanjuru - kotlovine, na lovački naćin. Isto tako je bilo i suho-mesnatih proizvoda: kobasica i sušene divljačine.

     Sve pripremljene lovačke delicije bile su poslužene gostima, odnosno posjetiteljima međunarodnog sajma "Viroexpo 2012". Prije nego se posluživalo posjetitelje, stručna komisija je izvršila ocjenjivanje pripremljenih lovačkih delicija. Jednoglasno je donijeta odluka da se kao najbolje pripremljen "Lovački gulaš" proglasi gulaš L.U."Fazan" iz Pitomače, i za njegov pripravak, kuhar i ekonom L.U.Fazan- lovac Dražen  Tržić - ŠKRBO. Drugo mjesto je pripalo L.U. Fazan iz  Sopja, a treče mjesto L.U.Jelen iz Noskovaca.

     Svakako treba istači da je današnje lovačke delicije konzumiralo preko 1000 (tisuču) posjetitelja pod lovačkim šatorom, koji je bio pretijesan da bi primio sve posjetitelje, tako da je određeni i ne mali broj posjetitelja konzumirao oko šatora.

     Naravno konzumacija je bila besplatna za sve posjetitelje, čime su svoj obol ovom 17-om međunarodnom sajmu "Viroexpo 2012-te dale sve lovačke Udruge sa područja naše županije. Slijedi foto zapis sa Viroexpo 2012-te..... 

 Pitomačka trojka: Tržić, Kalenik
i Pavleković...

 Predsjednik Damir Erhatić
budno pazi kako se radi...
 Trojka iz Starog Gradca...




 Suho mesnate delicije...
 Dvojac iz Slatine...
Iz  Crnca...





 Lovac brko kaže-nesuđena prija...
Dvojac iz Pitomače...
 A evo i trečeg iz Pitomače...
Svi rade...
Kuhari su očito zadovoljni
svojim pripravkom, začini
su njihova mala tajna....




 Ove lijepe dame također su
pohvalile muške kuhare...
Dio ocjenjivačkog suda...






A tu su i zabavljači, sastav zbrda zdola...
Lorena i Croatia osiguranje...
 Vrijeme je za konzumaciju...

 Ima nas u druženju...
I to mnogo...


Ali i oko šatora...


 I ove dvije lijepe dame, nisu mogle
odoljeti, primamljivom mirisu
lovačkih delicija...




 Posuđe se pomalo prazni...
Unuk je izveo "dedu" na sajam...






Tekst i fotografije
Ivan Erhatić



Nema komentara:

Objavi komentar


Ukupno prikaza stranice