Prošetajte po Dinjevcu putem Googlovog servisa

• Dinjevac •

ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

3. KUP - DVD - TURNAŠICA, " ZA ŠTEFINU "

    Jučer su Turnašica i njihov  DVD-e, bili domaćini i organizatori, 3. KUP natjecanja DVD-a, pod  motom  "ZA  ŠTEFINU ". Odaziv DVD-a bio je na razini upravo onako kako to turnašičani i zaslužuju. Ovom KUP natjecanju nazočilo je 28 ekipa iz  7 županija. Doprinos ovakvom odazivu treba dobrim dijelom zahvaliti i turnašičkim  "BISERIMA". Ovo je svakako povijesni trenutak, za turnašički DVD, jer upravo mladi turnašički "Biseri", osvajači općinskog  natjecanja, zatim i županijskog, te na državnom natjecanju su stekli pravo na kvalifikacije, za odlazak na svjetsko natjecanje u vatrogastvu, Biseri su uspjeli, te zaslužuju svaku pohvalu svih nas. Biseri  14.07. - 21.07. 2013. odlaze na " Vatrogasnu Olimpijadu" u Francusku! Uopće ne sumnjamo, oni će biti promotori i prezentanti, kako svoje Turnašice, isti tako i svoje općine - općine Pitomača, županije Virovitičko - podravske i u konačnici "Lijepe  Naše", zaželimo im što bolji plasman na Olimpijadi u Francuskoj. Na jučerašnjem Kup natjecanju prodefilirale su najbolje ekipe iz gotovo pola Lijepe Naše. Vidljiv je napredak u svim kategorijama, ženske ekipe pokazuju da ne zaostaju za svojim muškim kolegama vatrogascima. Svakako vrijedi istaknuti podatak o vrijednosti ovog natjecanja, i dolazak visokih gostiju, ističemo počasnoga predsjednika Hrvatske Vatrogasne Zajednice gospodina Teodora Fritkija, te direktora Vatro-prometa gospodina Nenada Radojčića, počasnoga člana DVD-a - Turnašica i kuma zastave DVD-a Turnašica. Ovim putem im se zahvaljujemo na njihovoj posjeti. Da ne nabrajam sve ekipe i njihove rezultate, u nastavku u foto galeriji možete pogledati sve postignute rezultate svake ekipe ponaosob... 

















Počasni predsjednik Hrvatskog 
vatrogasnog  saveza,
gospodin  Teodor  Fritki...





Počasni predsjednik HVS gsp. Teodor  Fritki
i predsjednik  ŽVZ i predsjednik
 VZO Pitomača gospodin
Željko  Palković...

    U svome obraćanju natjecateljima kao i svim nazočnima, uz pozdrav i dobrodošlicu, predsjednik ŽVZ i predsjednik VZO Pitomače, gospodin  Željko Palković, izrazio je zadovoljstvo, kako na odaziv DVD tako i postignutim rezultatima, koje su postigle natjeciteljske ekipe. Pozdravlja i pohvaljuje turnašičke Bisere, na postignutim rezultatima. Čestitao im je na plasmanu kojim su zaslužili odlazak na Vatrogasnu Olimpijadu u Francusku sa željom da postignu što bolji plasman na ovom prestižnom natjecanju. Također napominje da je upravo vatrogastvo tijekom svoje prošlosti pa sve do danas, jedan od najvažnijih segmenata na očuvanju kako nacionalnog identiteta tako i svih ostalih   kulturnih i inih  događanja na ovim prostorima. Sa pravom je istaknuo napredan rad i uspjeh kako u Županijskoj Vatrogasnoj Zajednici tako i u Vatrogasnoj Zajednici općine Pitomača. Svakako je vrijedno pomena i podatak da upravo domaćin DVD Turnašica broji preko 120 članova, a na području općine Pitomača djeluju četiri Stožerna društva te još osam DVD, a broj članova DVD na području općine Pitomača prelazi brojku od 1000 članova, a to je broj od gotovo 10 % stanovništva općine Pitomača. To je pokazatelj koji inspirira i garancija je svijetle budućnosti vatrogastva na ovim prostorima. Predsjednik Željko Palković čestitao je pobjednicima na ovom Kup natjecanju, onima koji su polučili malo slabije rezultate, poželio je drugi puta više uspjeha. Svim gostima poželio je sretan put i siguran dolazak svojim kućama, uz napomenu, i poziv, vidimo se do godine!


S lijeva na desno, predsjednik ŽVZ i VZO 
Pitomača, Željko Palković, direktor  vatro
prometa, počasni član DVD Turnašica i
kum zastave DVD Turnašice gsp. Nenad
Radojčić, donačelnik općine Pitomača
Ivan Erhatić, počasni predsjednik HVZ
gsp. Teodor Fritki, Franjo Nemet dugogodišnji 
zapovjednik DVD Turnašica, sada počasni
zapovjednik DVD Turnašica i predsjednik
DVD Turnašica  Alojz  Lach....


























    Predsjednik DVD -a Turnašica Alojz  Lach u svome obraćanju natjecateljima i svim gostima, i ostalim nazočnima, uz riječi pozdrava i dobrodošlice pozvao je sve, da se osjećaju ugodno u njihovoj Turnašici, te da im ovo druženje ostane u ugodnom i trajnom sjećanju. Uputio je čestitke pobjednicima ovog Kup natjecanja u spomen Stjepana Sulimanca - Štefine, ostalim sudionicima natjecanja zaželio je veći uspijeh na idućem natjecanju dogodine, ovdje na 4. KUP-u vatrogasnog natjecanja  DVD Turnašica, za Štefinov kup. Riječi pohvale a i zahvale uputio je svojim Biserima, koji će braniti boje vatrogastva i promovirati kako RH tako i svoju Turnašicu. Poslije zasluženog plasmana na vatrogasnu Olimpijadu u Francusku, Turnašički "Biseri" ostaće trajno upisani u povijest vatrogastva na ovim prostorima, istaknuo je predsjednik Lach. Poslije podjele pehara i nagrade sponzora, predsjednik Alojz Lach pozvao je sve da ostanu i da nastave sa druženjem uz odličnu glazbu, što je i potrajalo do ranih jutarnjih sati. Gostima natjecateljima koji su došli izdaleka, a došli su iz 7 županija iz Lijepe naše uz riječi zahvale poželio im je sretan povratak svojim kućama i da se vidimo dogodine, rekao je predsjednik Alojz Lach.

    Zapovjednik DVD Turnašica, Josip Nemet pozvao je donačelnika općine Pitomača, Ivana Erhatića, da se obrati nazočnima. Pozdravni govor donosimo u cijelosti.

    Poštovane, članice i članovi DVD, dame i gospodo, uvaženi gosti, sve Vas najsrdačnije pozdravljam, želim Vam dobrodošlicu u najpitomiju općinu - općinu Pitomača. Želim Vam također dobrodošlicu i u naj vatrogasnije naselje, slobodno mogu reći, ne samo Pitomače, Virovitičko - podravske županije već dobrim dijelom i Lijepe naše, u našu  Turnašicu. Dobro nam došli! Kad kažem naj - vatrogasnije naselje, imajmo na umu da u Turnašici gotovo da ni nema kućanstva a da nije bar netko član DVD.
    Ujedno koristim priliku da ispričam načelnika općine Pitomača gospodina Željka Grgačića, koji zbog drugih obveza nije sada ovdje sa nama, prenosim Vam njegov pozdrav i dobrodošlicu što ste danas ovdje. Također upućuje čestitke pobjednicima ovog Kup natjecanja sa željom da se svi ugodno osjećate u općini Pitomača i u našoj Turnašici.
    Mi smo izuzetno ponosni na turnašičke "Bisere", nastavio je Ivan Erhatić, ja ću slobodno reći na "Zlatne Bisere". Oni taj naziv i zaslužuju, naime oni su prošavši, općinsko, županijsko, a onda i državno natjecanje stekli pravo na kvalifikacije za odlazak na "Vatrogasnu Olimpijadu" u Francusku. oni su jedna od pet ekipa koje će predstavljati "Lijepu našu" na ovom svjetskom natjecanju vatrogastva u Francuskoj. Veliko je to priznanje, ali isti tako i velika obaveza za naše Bisere. Mi znamo i sigurni smo u to, da će oni dostojno prezentirati i biti naši ambasadori, koji će predstavljati naše vatrogastvo, i biti nade "Lijepe naše", naše Virovitičko - podravske županije, svoje općine Pitomače, i u konaćnici svoje Turnašice. Čestitajmo imi ovim putem na svemu što su postigli do sada i zaželimo im što bolje rezultate na Svjetskom Vatrogasnom natjecanju u Francuskoj. Pozdravimo ih pljeskom, sa željom da nam se iz Francuske vrate kao "Dijamantni Biseri". 
    Dozvolite mi da Vama koji ste možda prvi puta u našoj općini, a ako i nema takvih, nije na odmet reći nekoliko riječi i o općini Pitomača. Općina Pitomača proteže se od sjevero-istoka, od preko dravskog bisera, oaze ljepote, nedirnute predivne prirode, naselja Križnice, koja je u okruženju, sa jedne Novom, a sa druge strane Starom Dravom, koje su bogate raznolikim vrstama riba, između dvije Drave u tamošnjim šumarcima uz rijeke Drave obitava brojna divljač, uglavnom visoka (srneća, običan jelen i jelen lopatar te crna divljač - divlje  svinje). Preko Nove Drave u pravcu zapada, protežu se nepregledne površine ravnih i plodnih poljoprivrednih polja, koje se protežu sve do blagih i pitomih obronaka Bilo - gore. Na blagim obroncima Bilo gore nalaze se poznata vinogorja: Aršanjsko vinogorje, vinogorje Otrovanski brijeg, Kladarski brijeg i Turnašički vinogradi. Općina Pitomača sa pravom nosi naziv "općina, kruha, pjesme i vina". Stoga Vas pozivam da navratite, i ne samo navratite već i da razgledate sve predivne sadržaje koje Vam općina Pitomača nudi. U prilog tome evo već za 14 dana u općini Pitomača poznati pitomački glazbeni festival "Pjesme Podravine i Podravlja". Pitomača je po tome prepoznatljiva ne samo diljem Lijepe naše već i daleko šire. Inače općina Pitomača spada u red većih općina u RH. Općinu Pitomača čini 11 naselja i središte općine sama Pitomača, u kojoj živi gotovo 50% žitelja općine, a koja broji blizu 11 000 žitelja. Vjerujem da sam Vam ipak nešto rekao o općini Pitomača, a sada želim svim natjecateljskim ekipama čestitati na učešću na ovom KUP natjecanju DVD Turnašica posvećenom pokojnom Stjepanu Sulimancu - Štefini. Čestitke upućujem pobjednicima, a bolje rezultate želim i svima ostalim natjecateljima idući puta. Vidimo se dogodine na 4. Kup natjecanju u Turnašici - završio je donačelnik općine Pitomača  Ivan Erhatić.

    Sada slijedi podjela pehara i nagrada sponzora...































Nema komentara:

Objavi komentar


Ukupno prikaza stranice