Prošetajte po Dinjevcu putem Googlovog servisa

• Dinjevac •

ponedjeljak, 14. listopada 2013.

" MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA "


Zahvaljujuči ovoj dvojici kontakt policajaca, Siniši Tišljaru
i Freddyiju Čižmaru, izbjegnuta je, ne mala 
prijetnja sigurnosti naših građana...
 
     U  subotu, 12.10.2013.,godine  kontakt policajci, Policijske Postaje Pitomača, Siniša  Tišljar i Freddy  Čižmar provodili su  "akciju" dragovoljne predaje ilegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Ova akcija je bila najavljena u srijedu 10.10.2013., na tržnici u Pitomači, gdje su gore navedeni kontakt policajci imali štand, na kome su građanima dijelili promiđbene materijale, kako bi iste upoznali sa opasnošću posjedovanja ilegalnog oružja. I ova edukacija građana dala je pozitivne rezultate, građani su uvidjeli opasnost koja prijeti posjedovaocu takvog oružja, te su u značajnim količinama i dragovoljno takvo oružje donijeli i predali policijskim djelatnicima. Naglasak za dragovoljnu predaju takvog oružja, bio je da će svi koji predaju ilegalno oružje i minsko -eksplozivne naprave, biti izuzeti od bilo kakve odgovornosti. tako da se u subotu u Sindikalnoj sali hrvatskih šuma u šumariji Pitomača, prikupio značajan broj ovog opasnog oružja. Bilo je tu svega i svačega, od tvornički izrađenih vrsta oružja do onog "ručne izrade" koje je bilo prijetnja sigurnosti i za samog korisnika takvog oružja. Stoga možemo zaključiti, da je ova akcija kontakt policajaca Policijske Postaje Pitomača, bila pun pogodak, za sigurnost građana općine Pitomača. Ovo nije bila prva akcija ovakve vrste, Siniša Tišljar i Freddy Čizmar proveli su nekoliko ovakvih akcija i time sigurno spasili značajan broj nastradalih od ovakvog oružja, ne smijemo si ni zamisliti, šta se sve moglo desiti, da je to oružje došlo do ruku djece, posljedice bi bile sigurni smo tragične. Stoga i ovim putem zahvaljujemo svim građanima koji su prepoznali opasnost i na ovaj način se riješili opasnosti i oružja. Vjerujemo da će i ubuduće biti ovakvih akcija, jer sigurni smo da još uvijek ima ilegalnog oružja kod pojedinih građana. Evo da Vam i brojčano predočimo uspješnost ove provedene akcije : 
   
    1. Automatska puška AB2  M70
    2. Automatska puška  A
    3. Poluautomatska puška PAP - 2 komada
    4. 3 komada puški ručne  izrade  cal  16mm
    5. 12 komada patrona  cal. 12mm
    6. detonirajuči štapin  10 metara
    7. 400 grama  TNT
    8. 13 ručnih bombi M75
    9. 2   ručne  bombe M52
  10. 1 improvizirana ručna bomba
  11. 1 kemijska  bomba
  12. 21 okvir za automatsku pušku
  13. 2400 komada streljiva raznog kalibra
  14. 7 komada topničkog streljiva  20 mm
  15. 1 komad topničkog streljiva    25 mm 
  16. 1 komad topničkog streljiva    30 mm 

    Iz ovih brojčanih pokazatelja vidljivo je, koliko je mnogo opasnosti prijetilo od ovog oružja. 

    Ovim putem pohvaljujemo i zahvaljujemo se kontakt policajcima Siniši i Freddyju, na ovako uspješno provedenoj akciji, i očekujemo i dalje njihov ovako uspješan rad. 







Iz svega ovog, što su kontakt policajci, Siniša  Tišljar i Freddy Čižmar, prikupili evidentno je kolika je opasnost prijetila, a zahvaljujuči ovoj dvojici kontakt policajaca je izbjegnuta.



  

Nema komentara:

Objavi komentar


Ukupno prikaza stranice