Prošetajte po Dinjevcu putem Googlovog servisa

• Dinjevac •

ponedjeljak, 4. srpnja 2016.

U BUŠETINI - OTVORENA NOVA STRELJANA !









     Jučer je za lovce L.U Fazan iz Špišić Bukovice bio izuzetan dan i ne samo za gore pomenute lovce, već i za daleko šire područje, možemo reći i za četiri županije u ovom okruženju. Naime danas je u Bušetini, naselju u općini Špišić Bukovici u Virovitičko – podravskoj županiji, otvorena nova  Trap streljana za pucanje na glinene golube. Entuziazmom domaćih lovaca, susretljivošču Virovitičko – podravske županije, općine Špišić Bukovice i velikom pomoći Hrvatskog lovačkog saveza sagrađena je ova streljana, čija vrijednost prelazi pola miliona kuna. Zaista je danas lijepo biti ovdje u druženju sa mnogobrojnim lovcima, koji su došli na otvorenje ovog divnog objekta. Tu su bili i mnogobrojni visoki gosti, koji su nazočili puštanju u rad ove lijepe streljane. Nazočni su bili, general u miru i predsjnik  Hrvatskog lovačkog Saveza Đuro Dečak, saborski zastupnik Josip Đakić, dožupan Virovitičko – podravske županije Zdravko Dijaković, predsjednica Županijske Skupštine Virovitičko – podravske županije Ana-Marija Petin, načelnik općine Špišić Bukovice Hrvoje Miler te mnogobrojni gosti. U pozdravnoj riječi svakako treba istači da se domaćin, predsjednik L.U. Fazan iz Špišić Bukovice, Željko Vlašić zahvalio   svima koji su pomogli da se ovaj objekat sagradi, a koji će služiti ne samo članovima matićne lovačke udruge, već i daleko šire. Nada se da će ova streljana biti u funkciji,  i da će se na njoj održavati mnoga natjecanja, kako općinska ali isto tako i županijska pa i državna natjecanja. Ako se ima u vidu da u okruženju od gotovo 150 km nema ovakve streljane, bilo bi za očekivati da se ona što češće i koristi. Nadalje se nada, da će uskoro biti i ostali popratni sadržaji ove streljane   sagrađeni, naravno uz pomoć šire zajednice, apelirajući na HLS, Županiju i općinu i uz pomoć donatora.

    Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Đuro Dečak pozdravio je sve nazoćne i pohvalio domaćina, koji je svojim vrijednim radom doprineo, da se evo danas ovdje sastanemo u ovako lijepom broju. Također je istaknuo značaj ove streljane kako za domaćina, tako i za daleko širi značaj, za lovstvo i streljaštvo. Nadam se  ali i vjerujem, da će se na ovoj streljani odvijati mnoga i to značajna natjecanja, kako državna, pa i ona međunarodna, odnosno Europska, kazao je predsjednik Hrvatskog lovačkog Saveza. Također je napomenuo da će ovaj objekat uskoro dobiti i popratne sadržaje, koji će lovcima i članovima streljačkih klubova, boravak  na ovoj streljani uljepšati i učiniti ga što privlačnijim i sadržajnijim. Ujedno vjerujem, da će upravo na ovoj streljani biti postizani odlićni rezultati, pa da od ovih mladih strijelaca, bude i onih koji će postizati vrhunaske rezultate, riječi su predsjednika HLS Đure Dečaka.

   Saborski zastupnik Josip Đakić, također pozdravljajući sve nazočne, izrazio je rijeći pohvale domaćinu i svim aktivnostima kojim su doprinijeli da dođe do izgradnje ovakvog objekta. Istaknuo je, da je a i u buduće, će županija imati razumjevanja i pomagati kod ovakvih projekata. Zahvalio se Hrvatskom lovačkom Savezu i predsjedniku Đuri Dečaku na svekolikoj pomoći kojom lovački Savez pomaže u razvoju lovstva i streljaštva.

    Prisutnima su se još obratili:dožupan, Zdravko Dijaković, predsjednica Skupštine Virovitičko – podravske županije, Ana- Marija Petin te načelnik općine Špišić Bukovice, Hrvoje Miler, koji su se u svoji govorima uglavnom usmjeravali na sličnim temama svojih  predhodnika. Svima je isti cilj da se ovdje učini sve, kako bi se unaprijedilo lovstvo i streljaštvo, pa tako i turistički sadržaj ovog kraja.

   Slijedile su podjele zahvalnica svim zaslužnim čimbenicima, u svezi realizacije ovog projekta. Predsjednik Željko Vlašić, podijelio je zaslužnim pojedincima, tvrtkama, institucijama i HLS  Zahvalnice  L.U. Fazan iz Špišić Bukovice.

   A sada nekoliko riječi o L.U. „Fazan“ iz Špišić Bukovice. Lovačka Udruga Fazan datira od  1984. Godine. Važno je napomenuti da je kroz dugogodišnji rad ove Udruge osposobljeno mnogo zaista „pravih“ lovaca, koji svojim radom kroz brigu o uzgoju i zaštiti divljači u lovištu, svako dnevno dokazuju da itekako vode brigu o svome lovištu. Lovačka Udruga gospodari zajedničkim lovištem ukupne površine od 8422 ha od toga nešto preko 2000 ha otpada kao ne lovno područje. L.U. Fazan ima dvije lovne jedinice, i to, L.J. Špišić Bukovica i L.J. Bušetina. I to nizinsku uz rijeku Dravu i polja, te Bilogorsku lovnu jedinicu. To nisu u pravom smislu lovne jedinice, jer lovci mogu loviti u obadvije. Oni su   tako organizirani, da lovci iz dravskog nizinskog dijela, love u svome okruženju, dok lovci bilogorci love u bilogorskom pojasu. Naravno u skupnim lovovima su zajedno. L.U. Fazan danas broji 70-ak aktivnih članova. Predsjednik lovačke Udruge je, Željko  Vlašić, lovnik Tihomir Brlas i tajnik Ivan Celić. Ova lovačka Udruga kako svojim postignutim rezultatom, na izgradnji lovno-tehničkih, tako i na lovno-gospodarskim objektima zaslužuje svaku pohvalu. Na jučerašnjem otvorenju divne streljane u Bušetini, divno je vidjeti i prekrasan lovački dom, odnosno lovačku kuću. Lovačka kuća raspolaže sa četiri „ful“ opremljene dvokrevetne sobe, sa kupaonama i sanitarnim čvorovima. Kako je rekao predsjednik Željko Vlašić, cilj ove lovačke Udruge je, promicanje lovstva kao gospodarske grane, kroz uzgoj, zaštitu, lov i korištenje divljači i njenih dijelova, njegovanje lovačke etike, običaja i drugih aktivnosti, značajnih za lovstvo. Isto  tako članovi svoj rad zasnivaju, na dobrovoljnosti, ravnopravnosti, solidarnosti, humanosti, športskom i lovnom streljaštvu, te moralu i etici. Današnjim danom ovdje u Bušetini i otvaranjem ove streljane, ujedno završavaju i dani naše općine, Špišić Bukovice, a i dani naše zaštitnice u naselju Bušetina, Blažene Djevice Marije, odnosno Srpnice.Rekao je predsjednik  Željko Vlašić.


   Potom je i službeno  otvorena „STRELJANA“, a prve hice su ispalili, Predsjednik HLS Đuro Dečak, saborsi zastupnik Josip Đakić, dožupan Zdravo Dijaković i načelnik općine Hrvoje Miler.

Na otvorenju streljane za natjecanje prijavilo se 14 ekipa i to: L.U. Fazan Špišić Bukovica ekipa 1 i 2 , L.U. Srnjak – Crnec, ekipa  1 i 2, L.U. Slavonac iz Kutjeva, L.U.Suhopolje- Suhopolje, L.U. Ribnjak  Grudnjak, L.U.Fazan, iz Starog Gradca, L.U. Fazan iz Pitomače, L.U. Kuna iz Detkovca, L.U. Jelan iz Rušana, L.U.Zeko iz Kalinovca, L.U. Šljuka iz Zdenaca i L.U. iz Pakraca. Samo natjecanje potrajalo je do pred noć, a postignuti su slijedeći rezultati,





   Prvo mjesto pripalo je L.U.Slavonac  iz Kutjeva sa pogođenih  32 goluba

   Drugo mjesto  L.U. Fazan iz Špišić Bukovice      sa  pogođenih  31 golub

  Treče  mjesto  L.U. Jelen  iz Rušana  sa pogođenih 28  goluba


 Pojedinačno su postignuti ovi rezultati:

Prvo mjesto pripalo je  Josipu  Savi

Drugo  mjesto              Damiru  Kašuba

Treče  mjesto               Majkl   Brlas           



Pobjednik u Fer play – Majkl  Brlas



Slijedi  zračna  puška:

Prvo  mjesto  Igor Vrbančić

Drugo  mjesto  Stjepan Novosel

Treče mjesto   Andrija Šebaj



Slijedi  foto zapis  sa ovog događanja.... 












































































































   













   Tekst i fotografije
   Ivan  Erhatić

Nema komentara:

Objavi komentar


Ukupno prikaza stranice