Prošetajte po Dinjevcu putem Googlovog servisa

• Dinjevac •

utorak, 7. siječnja 2014.

KRALJEVSKI LOV - L.U. "FAZAN", IZ P I T O M A Č E !

  
   U prigodi obilježavanja blagdana "Svetih Tri Kralja", 06.01.2014., godine, lovačka Udruga Fazan iz Pitomače već tradicionalno je organizirala "Kraljevski lov". Svakako zaslužuje poseban naglasak, i to iz razloga što su učesnici ovog lova, zastupali gotovo čitavu "Lijepu našu". Naime u ovom lovu bilo je lovaca iz Dalmacije, Zagorja, Slavonije i dakako brojčano najzastupljeniji su bili Podravci. Već u rano jutro počeli su pristizati kako gosti tako i domaći lovci. Lovnik Darko Pavleković, imao je dosta posla, sa upisom i provjerom Lovačkih iskaznica i oružnih listova. Broj pristiglih lovaca samo što nije prošao brojku 80. Po završenom upisu domaćin je pripremio jutarnji domjenak za sve učesnike ovog Kraljevskog lova.Po završetku jutarnjeg domjenka, lovnik je pozvao lovce u vrstu, gdje je prozivkom provjereno da se ne bi desilo da netko ne ostane ne upisan.

    Zatim je predsjednik L.U.Fazan Damir Erhatić, pozdravio sve nazočne, te se zahvalio na ovako brojnom odazivu, te uputio čestitku svim lovcima i članovima njihovih obitelji i zaželio im Sretnu Novu 2014-tu, te puno zdravlja sreće i uspjeha u životu i u radu. Dakako da je poželio i dobru kob kako u ovom današnjem lovu tako i čitave lovne godine.

    Lovnik Darko Pavleković, također pozdravlja sve prijatelje lovce, te ih upoznaje na koji će se način i gdje danas loviti. Lovićemo crnu divljač, dakle, vepra, krmaču, nazime i prase i predatore na koje nađemo.Poseban naglasak je stavio na obavezno nošenje reflektirajučih prsluka, te opreznost kod pucanja kako bi izbjegli neželjene posljedice. Pozvao je pogoniče da se odvoje, a ostale lovce rasporedio je u tri grupe, koje će on i dva njegova pomoćna lovnika razvesti po štandovima. također je skrenuo pažnju da se na štandu ne pomeraju, tu gdje ih ostave lovnici, po završetku lova će ih i pokupiti. Budući da je popriličan broj lovaca, sukladno tome se lovilo i na većoj lovnoj površini. Pogon je trajao puna tri sata, i može se reći da je današnji lov bio uspješan.disciplina svih učesnika je bila na zavidnoj razini.U ovom lovu imamo i mladog lovca Maria Marekovića, koji je odstrelio mladog vepra, zbog čega je prošao i lovačko "Krštenje". Uz Maria Marekovića u ovom Kraljevskom lovu, uspješan je bio i gost Alen Bubaša.

   Po završetku lova svi smo se okupili u lovačkoj kući, gdje je domaćin organizirao zajednički ručak. Prije zajedničkog ručka lovci su odali počast ulovljenoj divljači. Za odličan meni, grah na vojnički način pobrinuo se isto tako odličan kuhar Vlado Bubaša. dok se za pečenje janjaca pobrinuo, profesionalac za taj posao poznati pečenjar Karlo Skender. A svakako treba pohvaliti i naše članice -lovice, koje su priredile i svoje delicije- paletu slastica, kolača.
   A da sve ne bi bilo dalje monotono, pobrinuli su se glazbenici, Frano Barić, Franjo Štolar, Petar Sučić i Predo. Prepričavanje sa današnjeg lova i dosjetki iz nekih prošlih vremena, uz svirku i pjesme, druženje je nastavljeno do duboko u noć. Slijedi foto zapis iz Kraljevskog lova... 








































































    Tekst i fotografije
    Ivan  Erhatić



Nema komentara:

Objavi komentar


Ukupno prikaza stranice