Prošetajte po Dinjevcu putem Googlovog servisa

• Dinjevac •

subota, 11. siječnja 2014.

REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA LIKOVNOG KLUBA "DUGA" IZ PITOMAČE!


   Sinoć je u konferencijskoj sali općine Pitomača održana redovna Izborna Skupština Likovnog kluba Duga, iz Pitomače. Redovnu Izbornu Skupštinu otvorila je predsjednica likovnog kluba "Duga" Zlata Šokec, te pozdravila sve nazočne, zahvalivši im se na ovako lijepom odazivu, te pozvala da minutom šutnje odaju počast nedavno preminulom, aktivnom članu kluba, Miroslavu Vukčeviću. Zatim je zamolila zamjenika predsjednika gospodina Tomislava Saića, da predloži  Dnevi red ove redovne Izborne Skupštine. Pošto je tajnik Matija Golubić konstatirao da je nazočna nad polovična većina članova i da ova Skupština može donositi pravo valjane odluke, gospodin Tomislav Saić je predložio slijedeći:
D N E V N I    R E D 
    1.  Izbor radnih tijela Skupštine
            - radno predsjedništvo,  tri člana
            - izbor  zapisničara
            - dva ovjerovitelja  zapisnika
            - izbor verifikacijskog povjerenstva, tri člana 
    2.  Izvještaj  verifikacijskog povjerenstva
    3.  Izvještaj  o  radu u  2013. godini
    4.  Izvještaj o financijskom poslovanju u 2013., godini
    5.  Plan  rada  i  financijski plan rada  za 2014., godinu
    6.  Izbor  tijela  Udruge
                                          Predsjedništvo udruge
                                          Predsjednika  udruge
                                          Nadzorni odbor 
                                          Stručni savjet- umjetnički savjet udruge 
    7.  Različito 
    Ovakav predloženi  dnevni  red je jednoglasno prihvaćen.
Nakon što je utvrđeno da redovnoj Izbornoj Skupštini prisustvuje nad polovična većina članova, te mogu donositi pravo valjane odluke. Na prijedlog  predsjednice Zlate Šokec, u radno predsjedništvo su jednoglasno izabrani:
                                   1 .  Želimir  Kukavica
                                   2.   Slavica  Vitković
                                   3.   Stjepan   Ivanec  
  
    Za zapisničara je jednoglasno izabran  Matija Golubić 
    Za ovjerovitelje zapisnika su izabrani su: Tomica Klaić i Darko Domitrović 
    Predsjednica  Zlata Šokec podnijela je iscrpno izvješće o proteklom radu, u kome je dala naglasak da likovni klub koji broji 50-ak aktivnih članova, za svoj bolji rad, a tako i promicanju  svojeg kluba ali isto tako i općine, neophodan je adekvatan prostor u kome mogu raditi i djelovati. Predsjednica isto tako smatra, da bi trebalo njihov rad bolje popratiti i u financijskom smislu. Ona napominje da su svjesni da novaca ima onoliko koliko ga ima, ali da je ovaj likovni klub izašao iz domaćih okvira i da djeluje i u među narodnom djelovanju. predsjednica napominje da su podnijeli zahtjev - zamolbu općini o dodijeli prostora u staroj srednjoj školi, koji bi u potpunosti zadovoljio njihove potrebe.
     Također na ovu temu uključio se i  Stjepan Ivanec, koji je apelirao da općina Pitomača malo bolje financijski poprati njihov rad. A samim time i poboljša rad i masovnost ovog likovnoga kluba, uz naglasak da na području općine Pitomača ima zaista jedan impozantan broj likovnih umjetnika.
      Budući da je u nekoliko navrata prozvana općina Pitomača, u raspravu se uključio i zamjenik načelnika općine Pitomača, Ivan Erhatić, koji je u pozdravnoj riječi svima nazočnima, istaknuo da je i da će i ubuduće općina Pitomača, pratiti i pomagati rad svim klubovima i udrugama koje djeluju na području općine. Isto tako je istaknuo zamjenik načelnika, Ivan Erhatić, da u općini itekako cijene i vrednuju rad ovoga likovnog kluba, a tako će biti i u buduće. Isto tako je istaknuo da će preselenjem učenika iz stare srednje škole u novu, sav postojeći prostor stare škole biti dodijeljen za rad udrugama i klubovima sa područja općine. Također je posebno istaknuo da načelnik općine  Pitomača Željko Grgačić, itekako vodi račune kako o financijskoj podršci Udrugama i klubovima a isto tako i o omogućavanju što boljeg djelovanja, dodjelom adekvatnog prostora za njihov rad. Potom je zamjenika načelnika općine Pitomača, Ivan Erhatić, uputio riječi zahvale starom vodstvu ovog likovnog kluba, na uspješnom radu i poželio uspješan rad ove Izborne Skupštine, te odabir osoba koje će dostojno prezentirati ovaj likovni klub, kako kod nas tako i u međunarodnom okruženju. 
    U financijskom izvješću je istaknuto, da isključivo financijska sredstva i prostor diktiraju u kome će smjeru ići ovaj likovni klub. Iz kasnije priloženog vidjeti ćete gdje je ovaj likovni klub u ovom kratkom vremenskom razdoblju, tako da kažem, pustio svoje umjetničke krakove. Kroz  međunarodne izložbe, ali isto tako i domaće, ostaje konstatacija, da je ovaj likovni klub, zaista dostojan prezentator svoje općine. 
     Plan rada za naredno razdoblje može se reći da je identičan i prošlo godišnjem, može biti i veći i bolji, zavisi od toga koliko će biti financijskih sredstava koja će popratiti sam rad ovog likovnog kluba. 
     Prišlo se i najvažnijoj točki dnevnog reda, a to je izbor tijela Udruge.
U predsjedništvo Udruge jednoglasno su izabrani:
                                                    1.  Lojzika   Rukavina
                                                    2.  Slavica   Vitković
                                                    3.  Ivanka    Mostovljanec
                                                    4.  Matija    Golubić
                                                    5.  Tomica    Klaić 
    Za novog predsjednika likovnog kluba "Duga" jednoglasno je izabrana Lojzika Rukavina.
    U Nadzorni odbor  izabrani su:
                                                     
                                                     1. Tomislav  Saić
                                                     2.  Vesna      Bajić
                                                     3.  Darko     Domitrović 
    U Stručni savjet - umjetnički savjet udruge, izabrani su :
                                                     1. Stjepan    Ivanec
                                                     2. Ivica        Lovreković
                                                     3. Božidar   Puškaš

 Nekoliko riječi o samom likovnom klubu "Duga " iz Pitomače. Likovni klub "Duga" osnovan je prije četiri godine, a aktualna predsjednica Likovnog kluba Zlata Šokec ističe, da je inicijator odnosno predlagač da se u Pitomači osnuje likovni klub, budući da ima dosta likovnih umjetnika, a i postoji zainteresiranost za taj vid umjetnosti bila gospođa Slavica Vitković. Od ideje do realizacije trebalo je jako malo vremena, i ideja se pretočila u zbilju. Likovni klub Duga može se zaista ponositi što je uspjela učiniti za ovo vrlo kratko vrijeme. U nastavku ćemo predočiti dio onoga što je ovaj likovni klub postigao na osobnoj promociji, ali isto tako i na promocije svoje općine, općine Pitomača. U nastavku pogledajte foto zapis o radu ovog likovnog kluba...  





















    Iz svih ovih relevantnih pokazatelja, iz foto zapisa evidentno je, da likovni klub "Duga" iz Pitomače, radi na promociji kako svoga imena tako i na promociji svoje općine. Svakako je potrebno istači i statutarni članak, koji kaže da u slučaju prestanka rada likovnog kluba "Duga", sva vrijednosna stečevina postaje vlasništvo općine Pitomača. Kroz  proteklo razdoblje likovni klub "Duga" raspolaže sa fundusom svojih radova, u iznosu od preko 5.000 Eura. Član povjerenstva za procjenu vrijednosti likovnih radova, Stjepan Ivanec, ističe da su cijene radova svedene na minimum i da u stvarnosti više vrijede. U prilogu još pogledajte godišnju izložbu članova  likovnog kluba "Duga" iz 2013.,godine...









   Tekst  Ivan  Erhatić
    Fotografije Božidar Kovač i Ivan Erhatić










Nema komentara:

Objavi komentar


Ukupno prikaza stranice