Prošetajte po Dinjevcu putem Googlovog servisa

• Dinjevac •

utorak, 8. ožujka 2016.

5. DINJEVAČKI SUSRETI PLESA I PJESME !





    I ove godine Udruga žena Dinjevac, bila je organizator petih po redu "Dinjevačkih susreta plesa i pjesme", Dinjevac 2016. I ovi susreti su organizirani u sklopu međunarodnog dana žena. Predsjednica Udruge žena iz Dinjevca, Svjetlana Bastalić, sa svojim članicama, zaista si je dala truda da bi ovakvi susreti uopće i bili održani. Već je poznata praksa iz ranijih godina, da se na ovakve susrete i druženja rado odazivaju svi pozvani. U prilog tome ide i lijepo uređeni Društveni dom, ali i odlićno gostoprinstvo domaćina, u ovom slučaju Udruge žena Dinjevac. I ove godine dom je bio krcato pun, što učesnicima u programu, što posjetitelja, koji mogu biti itekako zadovoljni viđenim, a poslije i divnim druženjem. Ovogodišnji učesnici u nastupu bili su: Udruga žena Dinjevac i njeni najmlađi članovi sa kojima je njihova voditeljica Valentina Presečan, priredila predivan program, kojim su oduševili sve prisutne, tu je i Vokalna skupina,  "Sloga" iz Velike Pisanice, zatim KUD "Graničar" iz Okrugljače, pjevačko glazbeno društvo  "Ferdinand" iz Ferdinandovca, KUD "Sesvečice" iz Podravskih Sesveta, te KUD "Petar Preradović" iz Đurđevca. Svi koji su nastupali u Dinjevcu, njeguju stare i izvorne pjesme i plesove svojih krajeva. Kao gosti na ovim susretima nazočni su bili i : Čuvarice kulturne baštine, iz Kladara, KUD "Podravka" iz Starogradačkog Marofa, folklorno društvo iz Kloštra Podravskog, Forum žena iz Kloštra Podravskog i Udruga žena iz Kozarevca. Od gostiju još su bili nazočni: Ivanka Bobek, bivša učiteljica u Dinjevcu i osnivačica Društva žena davne 1959. godine, saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik načelnika općine Kloštar Podravski, Antun Karas i zamjenik načelnika općine Pitomača i predsjednik mjesnog odbora naselja Dinjevac Ivan Erhatić te sve živuće stare članice ove udruge. Voditeljica ovog programa bila je, Ines Giba-Jambrišak. Zaista se isplatilo biti na ovakvom divnom nastupu mnogih članova koji su sve prisutne impresionirali svojim izvedbama.

    Da Vas ukratko upoznamo i sa organizatorm ovih susreta, sa Udrugom žena iz Dinjevca. U davne 1959. godine, učiteljica Ivanka Bobek, koja je onda radila u područnoj školi u Dinjevcu, bila je inicijator i osnivač ondašnjeg "Društva žena Dinjevac". I u ono vrijeme društvo žena, bile su nositeljice kulturnih događanja, kako u Dinjevcu tako i šire. Kroz proteklo vrijeme bilo je osilacija u društvu, bilo je uspona i padova, ali zahvaljujuči entuzijazmu članica, današnja Udruga žena Dinjevac, slobodno možemo reči, je sve prisutna u svim događanjima kako u našem Dinjevcu, općini Pitomača i šire, nezamislivo je da one nisu prisutne ama baš na svim događanjima. Današnja predsjednica Svjetlana Bastalić uz mnoštvo obaveza u kućanstvu ( majka je petoro djece) poslova na poljoprivredi, a bave se i stočarstvom, nemožemo a da se ne zapitamo, otkuda toliko energije i volje , da sa svojim članicama to sve i stignu i odraditi. Udruga žena broji 30-ak članica svih uzrasta, a upravo je to i garancija uspjeha ove udruge. 

  Naravno da nesmijemo zaboraviti i sponzore za ove susrete, a to su: Turistička Zajednica Općine Pitomača, Općina Pitomača, gospođa Marija Rakijašić, Pitomi Radio, Pitomača, Cvječarna Marina iz Kloštra Podravskog, Foto Begović iz Pitomače, pekara Dergez iz Podravskih Sesveta, Slastičarski obrt Slatki San, iz Pitomače, gsp. Dražen Spitek, O.P.G. Ivan Klemenčić Dinjevac, Trgovina Matančić iz Kloštra Podravskog, poljoprivredno autoprijevoznički obrt Markov iz Dinjevca, frizerski salon Sanja iz Pitomače, Caffe Bar Blue iz Pitomače, gsp. Mato Šipek, Salaš d.o.o. Dinjevac i Speider Groupa iz Pitomače. Svima se najljepše i ovom prigodom zahvaljujemo!

   Poslije zajedničkog domijenka za sve nazočne, za izuzetno dobro raspoloženje pobrinula se Tamburaška grupa "Mjesečina" koja je zabavljala goste do ranih jutarnjih sati. Vidimo se dogodine ponovno u našem lijepom Dinjevcu ! Slijedi foto zapis....  














































































































   Tekst  Ivan Erhatić
   Fotografije Foto Begović i Ivan Erhatić
 

Nema komentara:

Objavi komentar


Ukupno prikaza stranice