Prošetajte po Dinjevcu putem Googlovog servisa

• Dinjevac •

ponedjeljak, 7. ožujka 2016.

IZVANREDNA - IZBORNA SKUPŠTINA DVD DINJEVAC !







     27.02.2016., godine u Društvenom domu u Dinjevcu sa početkom u 19 sati održana je Izvanredna Izborna Skupština  DVD  Dinjevac. Izvanrednoj Izbornoj Skupštini  DVD Dinjevac, prethodile su ostavke, predsjednika, zapovjednika i blagajnika  DVD-a. Uzrok ostavkama vodećih članova DVD-a je neaktivnost  članova DVD-a u čitavoj protekloj godini, narušenih odnosa u DVD-u Dinjevac te odsustvom zapovjednika koji se nalazi na radu više od sto km  od Dinjevca, te tako ni ne može dovoljno vremena posvetiti radu sa članovima DVD-a. Njihove ostavke su jednoglasno i prihvaćene. Mato Bastalić je otvorio ovu izvanrednu Izbornu Skupštinu, pozdravio sve nazočne članove gostujućih DVD-a, delegata VZO Pitomača, Maria Vrbaslija, zamjenika načelnika općine Pitomača i predsjednika MO naselja Dinjevac, Ivana Erhatića, predstavnice Udruge žena Dinjevac i pretstavnike nogometnog kluba Podravec . Predložio je  dnevni red koji je jednoglasno usvojen. Sa ove izvanredne izborne Skupštine zapisnik donosimo u cijelosti... 

 

DVD DINJEVAC



                                                               ZAPISNIK

Sa Izvanredne Izborne Godišnje Skupštine DVD-a Dinjevac održane 27.02.2016 godine u Društvenom Domu Dinjevac V. Nazora 44. Skupština je počela sa radom u 19 sati.

                                                            Dnevni red


            1.Otvaranje Izvanredne Izborne Godišnje Skupštine

           2.Izbor radnih tijela:
                 a) radnog predsjednika i 2 člana predsjedništva
                 b) zapisničara i 2 ovjerovitelja zapisnika
                 c) verifikacijskog povjerenstva od 3 člana
        
         3 Izvještaj o radu :
                    a)  Predsjednika    
                    b) Zapovjednika
                    c) Blagajnika
                    d) Nadzornog Odbora
        
         4.Rasprava o izvještajima i usvajanje istih

         5. Razrješnica Zapovjednika,Predsjednika,Blagajnika, Predsjednika N.Odbora i
                                      Likvidatora DVD-a (udruge)

         6.Izbor novog Zapvjednika,Predsjednika,Blagajnika i Predsjednika N.Odbora

         7.Izbor 2 člana za zastupanje DVD-a, 2 delegata u VZO Pitomača i Likvidatora

         8.Plan rada za 2016 godinu

         9.Dodjela priznanja

         10.Riječ gostiju

         11.Razno

AD1: Predsjednik Nadzornog Odbora DVD-a Dinjevac Mato Bastalić prije početka, u ime       DVD-a Dinjevac pozdravio je sve prisutne goste,delegata ispred VZO Pitomača Vrbaslia Maria,zamjenika načelnika općine Pitomača kao i predsjednika mj. Odbora Dinjevac Ivana Erhatića, predstavnike NK Podravec,Udruge Žena i DVD-a Otrovanec.St.Marof,St Gradac i Turnašice, kao i sve članice i članove djecu i mladež DVD-a.
 Pročitan je dnevni red koji je od strane članova DVD-a i jednoglasno usvojen.
AD2: Izborom radnih tijela od strane članova DVD-a predloženi su: Mato Bastalić za voditelja Skupštine, Petra Ratajec i Luka Skuhalo za članove radnog predsjedništva,za zapisničara je predložen Marko Vuri a za ovjerovitelje zapisnika Matej Kusak i Stjepan Grlica. Za Verifikacijsko povjerenstvo predloženi su Valentino Gorupec, Josip Vuri i Dario Šostarec. Svi predloženi su i jednoglasno potvrđeni. Iza toga je verifikacijsko povjerenstvo prebrojilo sve članove DVD-a Dinjevac i Valentino Gorupec obraćanjem Skupštini pročitao da na skupštini prisustvuje 68 članova DVD-a od ukupno 80, i da prisustvuje 27 članova od ukupno 35 sa pravom glasa i utvrđuje da je prisutno više od dvije trečine članova društva sa pravom glasa i da sve donijete odluke na Skupštini će biti pravo valjane. Pošto je to i potvrđeno jednoglasno dizanjem ruku Skupština je nastavila dalje sa radom.

AD3: Izvještaj o radu društva trebao je podnijeti zapojednik Ivan Jakupec jer je na jednoj od sjednica prilikom dogovora za godišnju skupštinu zatražio da će on osobno podnijeti izvještaj Upravnog odbora i Zapovjedništva. Pozdravio je sve goste i počeo je spominjati Statut i neke članke iz Statuta i da je naćelnik općine obaviješten o tim člancima, i da sad i delegata isto upoznaje sa istim gdje je počelo i negodovanje od  strane članova DVD-a na takav njegov istup jer se svodilo na osporavanje daljnjeg rada Skupštine pa ga je voditelj skupštine upozorio da se od njega traži izvještaj kao Zapovjednika DVD-a o radu društva a ne čitanje Statuta.No međutim izvještaja nije bilo pa je voditelj skupštine podnio kratki izvještaj usmeno o radu društva. Rekao je da je DVD Dinjevac prisustvovao na Općinskom takmičenju  u Otrovancu sa 4 ekipe i to djece ženske, djece muške, mladež ženska i muška B ekipa.  Gdje je ekipa djeca ženska osvojila 1 mjesto na natjecanju, a ostale ekipe zavidne rezultate. Imali smo i jedan požar centralne peći i garaže gdje je uspješno od strane susjeda i članova društva i ugašeno. Obilježili smo i sv Florjana odlaskom na sv. Misu u Pitomaču a poslije u našem vat. Domu i malo proslavili.Upoznao je društvo da i unatoč ne angažiranju zapovjednika, društvo je normalno funkcioniralo u 2015 godini.  
 -Blagajnički izvještaj je pisan pa se i takav dostavlja.
 -Izvještaj Nadzornog Odbora je pisan pa se takav i dostavlja.

AD4: Rasprave po ovoj točki   nije bilo i  izvještaji su jednoglasno usvojeni, osim izvještaja zapovjednika  jer ga nije bilo.

AD5:    Pošto su na sastanku prije održavanja Godišnje Skupštine održanom 23 siječnja 2016 godine podnijeli ostavke Luka Skuhalo na mjesto predsjednika, Ivan Jakupec na mjesto zapovjednika i Josip Spitek na mjesto blagajnika dogovorili smo da će skupština biti izvanredna i predsjednik Luka Skuhalo ju je sazvao za 27.02.2016 godine. Isto smo tako dogovorili da se ne mijenja cijeli Upravni Odbor jer ostali članovi nisu podnijeli ostavke.Na prijedlog voditelja Skupštine da se razriješe dužnosti Luka Skuhalo kao predsjednik,Ivan Jakupec kao zapovjednik, Josip Spitek kao blagajnik, Mato Bastalić kao predsj. Nadzornog Odbora i Ivan Jakupec kao likvidator udruge. Još su jednom pred svim članovima DVD-a bez ikakve prisile rekli po na osob da daju ostavke na svoje dužnosti. Tako da ih je i Skupština razriješila dužnosti jednoglasno podizanjem ruku.

AD6: Za izbor novog zapovjednika predložen je Mato Bastalić, predsjednika Marijo Vlašić, blagajnika Tomislav Markov, predsjednika Nadzornog Odbora Josip Sučić i   likvidatora Udruge Marijo Vlašić, gdje su predloženi i jednoglasno potvrđeni od strane Skupštine. Tako da su :
                                          Mato Bastalić        - Zapovjednik
                                          Marijo Vlašić        - Predsjednik
                                          Tomislav Markov - Blagajnik
                                           Josip Sučić           - Predsj. Nadzornog Odbora
                                          Marijo Vlašić        - Likvidator Udruge(DVD-a)

AD7: Za 2 člana za zastupanje DVD-a  predloženi su Mato Bastalić i Marijo Vlašić, gdje su od stane Skupštine i jednoglasno prihvaćeni. Za 2 delegata za VZO Pitomača predloženi su Marijo Vlašić i Mato Bastalić gdje su i od strane Skupštine i jednoglasno prihvaćeni.

AD8: Plan rada za 2016 godinu je pisan pa se kao takav  i dostavlja.

AD9: Za položene specijalnosti priznanja su dobili Valentino Gorupec i Ivan Jakupec i diplomu za 20 godina članstva je dobio Josip Vuri, gdje im je delegat VZO-a čestitao.

AD 10: Za riječ se je javio delegat VZO Pitomača Vrbaslija Mario gdje je pozdravio sve prisutne i osvrnuo se na rad Skupštine gdje je rekao da vidi neka neslaganja u društvu,ali da on kao i nitko drugi neće se miješati u to i da mi sami riješimo taj problem. Što se tiče izvještaja jedino nema izvještaja od strane zapovjednika ali ipak je pohvalio rad društva jer kako je čuo i ovaj usmeni od strane voditelja Skupštine da je društvo normalno funkcioniralo,da je upoznat da smo bili sa 4 ekipe na natjecanju i da je jedna ekipa osvojila 1 mjesto.Rekao je još da se VZO Pitomača brine za sva društva na području općine i tako da i mi imamo pravo do sedam tisuća kuna za opremu. Čestitao je novo izabranom vodstvu, zahvalio se svima i time završio.
  Zatim se obratio donačelnik općine Pitomača kao i predsjednik mj. Odbora Ivan Erhatić gdje je pozdravio sve prisutne i dao sve pohvale društvu jer je upoznat sa istim jer je i član društva. Rekao je da općina u svakom segmentu podržava sva društva na području općine. Kao i predsjednik mj. odbora ima jako dobru suradnju sa DVD-om kao i sa ostalim udrugama u selu.Čestitao je novo izabranom vodstvu i završio.Javili su se i ostali gosti i pohvalili su rad skupštine kao i rad DVD-a u 2015 godini i isto čestitali.

AD11: Luka Skuhalo kao predsjednik i član Upravnog Odbora do ove Skupštine javio se za riječ: Zahvalio se je svima koji su mu dali povjerenje prije dvije godine kad je izabran za predsjednika društva čestitao je novo izabranima a onda se obratio Ivanu Jakupcu da mu ovo nije lijepo kao jednom zapovjedniku društva što je krenuo sa ovakvim izlaganjem  na Skupštini i da je trebao dati izvještaj upravnog odbora kako je i bilo dogovoreno,i da ne vidi nikakav problem u društvu kao cjelini,već samo u pojedincu.Svima se još jednom zahvalio i time završio. Još se je i Mato Bastalić  kao izabrani zapovjednik svima zahvalio na izboru i rekao da ovo društvo funkcionira normalno,ali prikazom pojedinca iz društva stvorila se loša slika i da se nada daće se to brzo ispraviti. Zahvalio se svima i pozvao sve prisutne da ostanu na maloj zakuski što su je priredili članovi DVD-a i proglasio Skupštinu završenom.

             - Skupština završava sa radom u 20 sati i 15 minuta.







    Zapisničar                                                                     Ovjerovitelji zapisnika:

   Marko Vuri                                                            Matej Kusak       Stjepan Grlica   



































      Tekst i fotografije
     Ivan  Erhatić

Nema komentara:

Objavi komentar


Ukupno prikaza stranice